Tips

Start Bestellingen

 

Start


Contactgegevens

Telefoon
0031-(0)168-452417
Postadres
Hoofdstraat 11, 4765 CA Zevenb.Hoek
E-mail
Algemene informatie: slagerij_snels@hetnet.nl

Tips

Op deze pagina willen wij u regelmatig voorzien van tips hoe u op de lekkerste wijze bepaalde gerechten kunt bereiden. Dit hoeven niet uitsluitend vleesgerechten te zijn.


Bereidingstijd voor het bakken van biefstuk:

 

 

Aantal minuten per kant

Kerntemperatuur in °C

Bijna rauw

1

40 – 45

Rood

1,5 – 2

50 – 55

Rosι

2 – 3

55 – 60

Doorbakken

3 – 4

65 – 70

De baktijd is afhankelijk van de dikte van de biefstuk. Hier wordt uitgegaan van een biefstuk van 1,5 tot 2 centimeter dik.

Tabel bak- en braadtijden
(Tijden per 500 gram, * = Tijd per lapje)

Varkensvlees

Bakken

Braden

Stoven

fricandeau
hamlappen
filet
haasjes
oesters
schnitzels
schouderkarbonade
ribkarbonade
haaskarbonade
speklapjes
schouderlappen
braadworst


10-15 min.
10 min.*
15-20 min*
10 min.*
8 min.*
25 min.*
15 min.*
10 min.*
14 min.*
20 min.

35-40 min.

35-40 min.
20 min.


45 min.

20 min.
45 min.
30 min.







45 min.

45 min.
60 min.
45 min.

 

 

 

 

Rundvlees

Bakken

Braden

Stoven

biefstuk
rosbief
entrecote
magere runderlappen
dikke rib
fijne rib
poulet
gehakt
klapstuk

5 min.*

7 min.*




10 min.


20 min.
15 min.
45 min.
120 min.
100 min.
100 min.
35 min.
120 min.




60 min.
120 min.
100 min.
120 min.
35 min.
120 min.

 

 

 

 

Kalfsvlees

Bakken

Braden

Stoven

fricandeau
lappen
schnitzels / oesters
karbonade
zwezerik

10 min.*
15 min.*
8 min.*
10 min.*
10 min.*

20 min.
45 min.


20 min.


45 min.

 

 

 

 

Lamsvlees

Bakken

Braden

Stoven

bout / schijf
rollade
karbonade
shoarma

20 min.*

7 min.*
10 min.*

30 min.
45 min.

30 min.

30 min.


30 min.

 

 

 

 

Kip

Bakken

Braden

Stoven

kipschnitzel / burger
cordon bleu
kipfilet
kippenvleugels
kippenlevers
drumsticks
karbonade
rollade
kippenbout
hele kip

10 min.*
12 min.*
14 min.*
20 min.*
10 min.
25 min.*
30 min.*
35 min.
50 min.*
60 min.*






25 min.
30 min.

50 min.






25 min.
30 min.
35 min.
50 min.
60 min.

  


 

U kunt een e-mailbericht met vragen of opmerkingen over deze website verzenden aan slagerij_snels@hetnet.nl.
Copyright © 2004 Slagerij Snels
Laatst bijgewerkt: 24 February 2005